certifikát certifikát certifikát certifikát certifikát

Jídelníček

 

 

Vážení strávníci,

na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

 

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v nové prezentaci:

ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ   

 

 

Jídelní lístek na týden 21.10. - 25.10.2019 a 28.10. - 1.11.2019

 

 

Jídelníček 21.10. - 25.10.2019

 

Pondělí 21.10.2019
Tvaroh s ovocem, piškoty, čaj lesní plody - (A:01a,03,07)
Polévka kmínová s kapáním - (A:01a,03,07,10)
Čočka na kyselo, vejce, kyselá okurka, ovocný nápoj tropic - (A:01a,03,07,10)
Chléb se sýrem, okurka, mandarinka, mléko (mandarinka) - (A:01a,01b,07)

 

Úterý 22.10.2019
Pěna sýrová se šunkou, chléb, rajče, jablko, mléko - (A:01a,01b,07)
Polévka bramborová - (A:01a,09)
Kuřecí maso na pórku s kukuřicí, rýže, sirup višňový - (A:01a,03,07,09,10)
Muffiny s kousky čokolády, jablko, mléko (sušenka rej) - (A:01a,03,06,07)

 

Středa 23.10.2019
Pomazánka masová, chléb, rajče, jablko, čaj šípek a malina - (A:01a,01b,07)
Boršč - (A:01a,07,09,12)
Přírodní řízek, bramborová kaše, zeleninová obloha, ovocný nápoj jablkový - (A:01a,07,10)
Pomazánka ze žervé, chléb, paprika, jablko, mléko ochucené meruňkové (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

Čtvrtek 24.10.2019
Chléb obložený vejcem, jablko, mléko - (A:01a,01b,03,07)
Plavání: Osmánek, jablko - (A:01a,03)
Polévka z droždí - (A:01a,03,07,09)
Hovězí karlovarský guláš, houskový knedlík, džus jahodový - (A:01a,03,07)
Chléb s bylinkovým máslem, okurka, jablko, mléko (přesnídávka) - (A:01a,01,07)

 

Pátek 25.10.2019
Jogurt knusspi chlebík, jablko, čaj meloun a jahoda - (A:07)
Krém brokolicový - (A:01a,03,07,09)
Vepřové maso v mrkvi, brambor, ovocný nápoj kanadská brusinka a hruška - (A:01a,07)
Chléb s almette, rajče, jablko, mléko (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

 

 

 

 

 

Jídelníček 28.10. - 1.11.2019

 

Pondělí 28.10.2019
 

Státní svátek - MŠ uzavřena

 

Úterý 29.10.2019
Pomazánka s česnekem, chléb, okurka, jablko, mléko - (A:01a,01b,07)
Polévka slepičí - (A:01a,03,09)
Nudle s mákem, džus ananasový - (A:01a,03,07)
Chléb s marmeládou, jablko, vitakao (džusík) - (A:01a,01b,06,07)

 

Středa 30.10.2019
Pomazánka ze strouhaného sýra, chléb, rajče, jablko, mléko - (A:01a,01b,7)
Polévka z míchaných luštěnin - (A:01a,03,07,09)
Lososové nugetky, brambor, mrkvový salát, ovocný nápoj karambola - (A:01a,04,07)
Houska se žervé, okurka, pomeranč, mléko (pomeranč) - (A:01a,07)

 

Čtvrtek 31.10.2019
Pomazánka z lučiny, chléb, paprika, jablko, mléko ochucené jahodové - (A:01a,01b,07)
Plavání: Cereální rohlík, jablko - (A:01a,06)
Polévka selská - (A:01a,03,07,09)
Celerový karbanátek, šťouchaný brambor, kečup, ovocný nápoj černý bez a citrón - (A:01a,03,07,09)
Jogurt, jablko, čaj broskev a mandarinka (jogurt) - (A:07)

 

Pátek 1.11.2019
Pomazánka zeleninová, chléb, jablko, mléko - (A:01a,01b,03,07)
Polévka drůbková - (A:01a,03,09)
Bulgureto se strouhaným sýrem, červená řepa, sirup hruška - (A:01a,07)
Chléb chia s máslem, rajče, jablko, mléko (jablko) - (A:01a,01b,06,07,11,13)
 

 



 




Jídlo uvařily:    Jana Jenderková - hl. kuchařka                                
                         Alena Taclíková - kuchařka
                         Markéta Špačková - pomocná kuchařka

 

Jídelníček vypracovala: Lucie Bestová - vedoucí ŠJ


 


 




 



 

 



 


 

 

---------------------------------------------------------------------------------

Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
Změna jídelníčku vyhrazena.
Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.
 

 

Alergeny v potravinách

• EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
• ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 

 




Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 - Lepek - další členění:
01a - Lepek pšenice
01b - Lepek žito
01c - Lepek ječmen
01d - Lepek oves

Původní kód 08 - Skořápkové plody - další členění:
08a - Mandle
08b - Lískové ořechy
08c - Vlašské ořechy
08d - Kešu ořechy
08e - Pekanové ořechy