certifikát certifikát certifikát certifikát certifikát

Jídelníček

 

 

Vážení strávníci,

na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

 

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v nové prezentaci:

ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ   

 

 

Jídelní lístek na týden 13.1. - 17.1.2020 a 20.1. - 24.1.2020

 

 

 

Jídelníček 13.1. - 17.1.2020

 

Pondělí 13.1.2020
Pomazánka tvarohová s rajčaty, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Polévka zeleninová s těstovinou - (A:01a,03,07,09)
Šišky s rozinkami, bílá káva - (A:01a,07)
Chléb, flora, okurka, pomeranč (pomeranč) - (A:01a,01b,07)

 

Úterý 14.1.2020
Pomazánka drožďová, chléb, rajče, jablko, čaj mango a jablko - (A:01a,01b,07,10)
Polévka luštěninová - (A:01a,07,09)
Kuřecí řízečky, vařený vrambor, zelný salát, sirup malinový/voda -  (01a,07,12) 
Chléb s madetou, ředkvičky, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)

 

Středa 15.1.2020
Pomazánka ze strouhaného sýra, okurka, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01,07)
Polévka bramborová - (A:01a,07,09)
Masové koule v rajské omáčce, těstovina, ovocný nápoj červená řepa a moruše/voda - (A:01a,03,07,09)
Vícezrnný rohlík, jablko, mléko ochucené jahodové (jablko)  - (A:01a,07,11,13)

 

Čtvrtek 16.1.2020
Chléb obložený vejcem, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,03,07)
Plavání: Graham, jablko - (A:01a,06)
Polévka frankfurtská - (A:01a,07,09)
Králík pečený na zelenině, jasmínová rýže, ledový ča/jvoda - (01a,07,09)
Cereálie amarantové s mlékem, jablko, čaj (cereálie) - (A:06,07)

 

Pátek 17.1.2020
Pomazánka rybičková, chléb, rajče, jablko, čaj lesní plody - (A:01a,01b,04,07)
Polévka kmínová s kapáním - (A:01a,03,07,09)
Segedínský guláš, houskový knedlík, ovocný nápoj jablko a hruška/voda - (A:01a,03,07,12)
Chléb se žervé, paprika, jablko, mléko/čaj (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

 

 

 

 

Jídelníček 20.1. - 24.1.2020

 

Pondělí 20.1.2020
Chléb se sýrem, kapie, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Polévka petrželová - (A:01a,03,07,09)
Fazolový kotlík, chléb, ovocný nápoj petržel a červená ryngle/voda - (A:01a,01b,07,09)
Pomazánka ze tří druhů sýra, chléb, kedluben, mléko/čaj (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

Úterý 21.1.2020
Sýrová pomazánka s nivou, chléb, okurka, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Vývar kuřecí s nudlemi - (A:01a,03,07,09)
Rybí sekaná, šťouchaný brambor, zeleninová obloha, ledový čaj/voda - (A:01a,03,04,07)
Chléb s pomazánkovým máslem, rajče, jablko, mléko/čaj (džusík) - (A:01a,01b,07)

 

Středa 22.1.2020
Koláč s tvarohem, banán, mléko/čaj - (A:01a,03,07)
Polévka cibulačka - (A:01a,07,09)
Kuře na paprice, těstovina, sirup rakytník/voda - (A:01a,03,07)
Rohlík s lučinou, cherry rajčátka, jablko, mléko/čaj (banán) - (A:01a,07)

 

Čtvrtek 23.1.2020
Pomazánka cizrnová, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07,10)
Plavání: Rychlý snack, jablko - (A:01a,07)
Polévka hovězí rychlá - (A:01a,03,07,09)
Zeleninový kuskus s vepřovým masem, sýr, okurka, minerálka - (A:01a,07)
Termix, kukuřičné lupínky, jablko, čaj bylinkový s lipovým květem (termix) - (A:07)

 

Pátek 24.1.2020
Pomazánka česneková, chléb, okurka, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Polévka rybí s opečeným chlebem - (A:01a,01b,04,07,09)
Maso na celeru, vařený brambor, ovocný nápoj aloe vera a ostružina - (A: 01a,07,09)
Chléb se žervé, paprika, jablko, mléko/čaj (jablko) - (A:01a,01b,07)

 

 

 

 

 

 



 




Jídlo uvařily:    Jana Jenderková - hl. kuchařka                                
                         Alena Taclíková - kuchařka
                         Markéta Špačková - pomocná kuchařka

 

Jídelníček vypracovala: Lucie Bestová - vedoucí ŠJ


 


 




 



 

 



 


 

 

---------------------------------------------------------------------------------

Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
Změna jídelníčku vyhrazena.
Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.
 

 

Alergeny v potravinách

• EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
• ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 

 




Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 - Lepek - další členění:
01a - Lepek pšenice
01b - Lepek žito
01c - Lepek ječmen
01d - Lepek oves

Původní kód 08 - Skořápkové plody - další členění:
08a - Mandle
08b - Lískové ořechy
08c - Vlašské ořechy
08d - Kešu ořechy
08e - Pekanové ořechy