certifikát certifikát certifikát certifikát certifikát

Jídelníček

 

 

Vážení strávníci,

na základě používané metodiky „Doporučená pestrost jídelníčků“  začleňujeme do jídelníčku více zeleniny, luštěnin a potravin zdravé výživy.

 

Pokud máte jakékoliv otázky ohledně stravování, neváhejte kontaktovat vedoucí školní jídelny nebo odpovědi můžete nalézt v nové prezentaci:

ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ MŠ LETCŮ   

 

 

Jídelní lístek 25.1. - 29.1.2021

 

 

Jídelníček 25.1.  29.1.2021

 

Pondělí 25.1.2021
Pomazánka rybí, chléb, paprika, jablko, čaj lipový květ - (A:01a,01b,04,07)
Krém brokolicový s fritovaným hráškem - (A:01a,03,07)
Slovenské halušky se zelím, ledový čaj/voda - (A:01a,03,07,12)
Rohlík slunečnicový, pomeranč, mléko/čaj (pomeranč) - (A:01a,06,07)

 

Úterý 26.1.2021
Pomazánka mrkvová, chléb, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07)
Polévka s bylinkovými noky - (A:01a,03,07,09)
Vepřové maso na leču, rýže, ovocný nápoj/voda - (A:01a,07,09)
Chléb, flora, rajče, jablko, mléko/čaj (tyčinka new bar) - (A:01a,01b,07)

 

Středa 27.1.2021
Chia chléb s almette, okurka, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01,07)
Polévka hrachová - (A:01a,03,07)
Smažené šišky s rozinkami, mandarinka, bílá káva - (A:01a,03,07)
Toastový chléb tmavý s lučinou, rajče, jablko, mléko/čaj (jablko) - (A:01a,06,07)

 

Čtvrtek 28.1.2021
Pomazánka zeleninová, chléb, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,03,07)
Polévka česneková - (A:01a,01b,03,07,09)
Hovězí karlovarský guláš, celozrnný knedlík, ovocný nápoj s řepou/voda - (A:01a,03,06,07,11,13)
Chléb s medovým máslem, jablko, mléko/čaj (sušenka grahamová) - (A:01a,01b,07)

 

Pátek 29.1.2021
Pomazánka sýrová s celerem, chléb, rajče, jablko, mléko/čaj - (A:01a,01b,07,09)
Polévka s játrovými knedlíčky - (A:01a,03,07,09)
Pečené kuřecí stehno, nastavovaná kaše, mošt/voda - (A:01a,07)
Ovocné pyré, knuspi plátek, čaj lesní plody (jablko) - (A:0)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Jídlo připravily:

Jana Jenderková - hl. kuchařka 
Alena Taclíková - kuchařka
Juliia Brostivska - pomocná kuchařka

 

Jídelníček vypracovala:
Lucie Bestová - vedoucí ŠJ



 


 




 



 

 



 


 

 

---------------------------------------------------------------------------------

Pokrmy jsou určeny k přímé spotřebě bez skladování.
Odpolední svačiny domů jsou uváděny v závorce na řádku svačina.
Změna jídelníčku vyhrazena.
Informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých pokrmech jsou vyznačené v tištěném jídelním lístku na nástěnce nebo na webu MŠ. Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

Veškeré svačiny a přesnídávky konzumované strávníky mimo prostory mateřské školy Letců – tzn. svačiny na plavání a svačiny na výlet se třídou nebo svačiny domů, které jsou uváděny v závorce na řádku svačina, mohou být pouze v originálním balení nebo se jedná o ovoce.
 

 

Alergeny v potravinách

• EU – Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
• ČR – vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků

Předpisy stanovují požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí hlídat každý strávník sám.

Na jídelním lístku bude vyznačena přítomnost alergenu číslem označujícím alergen dle tohoto seznamu. Seznam alergenů bude uveden v dolní části jídelního lístku, popřípadě samostatně vedle něj.
Změna alergenů vyhrazena. Možné stopové množství alergenů není v jídelním lístku uváděno.

 

 




Podskupiny pro lepek a skořápkové plody:

Původní kód 01 - Lepek - další členění:
01a - Lepek pšenice
01b - Lepek žito
01c - Lepek ječmen
01d - Lepek oves

Původní kód 08 - Skořápkové plody - další členění:
08a - Mandle
08b - Lískové ořechy
08c - Vlašské ořechy
08d - Kešu ořechy
08e - Pekanové ořechy